Pulpe de rata cu piure de telina

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:16

Specific vanatoresc!

Ingrediente

Pulpe de rata 2 buc
Suc de portocale 50 ml
Vin rosu 30 ml
Cimbru
Salvie
Rozmarin
Sare
Piper
Ghimbir
Usturoi
Arpagic
Ardei iute

Pentru piure de telina:
Telina 400 g
Smantana lichida 50 ml
Unt 40 g
Sare
Piper


Mod de preparare

Se pregateste o marinata din ingredientele de mai sus, in care se pun pulpele de rata.
Se da la frigider 1 ora, apoi se scot pulpele si se introduc intr-o tava acoperita si se coc timp de 2h la 140 grade.
Din marinata se face o reductie la foc iute si se poate folosi ca sos pentru pulpe.

Pentru piure de telina:
Se curata telina, se spala, se taie cuburi si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert se scurge de apa si se paseaza.
Se adauga unt, smantana lichida, sare, piper.
Se serveste cu pulpele de rata si sosul rezultat.

 

Taguri: