Maruntaie de pui 1 kg
Vinete proaspete 1 buc
Ardei gras rosu 2 buc
Ardei gras verde 2 buc
Dovlecei 2 buc
Rosii 500 g
Ceapa 2 buc
Patrunjel 1 leg
Ulei 75 ml
Sare
Mod de preparare
Intr-o oala se fierb maruntaiele in apa cu sare, se indeparteaza spuma.
Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie fasii, vinetele se curata si se prajesc, dovleceii se curata se taie cuburi, iar rosiile se oparesc si se curata de pielite.
Intr-o cratita se caleste ceapa cu ardeii, se inabusa cu putina supa din oala unde fierbe carnea. Apoi se pun dovleceii, vinetele si rosiile, se lasa sa fiarba 20 minute la foc mic.
Maruntaiele se strecoara, se adauga peste legume si se fierbe inca 5 minute.
Din supa ramasa se poate face o ciorba sau etc sau se poate pastra in frigider pana a doua zi.
Se serveste cu verdeata tocata deasupra.