Plachie de crap romanesc

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:17

Delicioasa reteta a Stelei Popescu!

Ingrediente

4 bucati antricoate de burta de crap
1,5 kg de ceapa tocata fluturas
1 canita de ulei
1 cana suc de rosii
1 canita vin alb
100 gr. faina (se da pestele prin faina si se prajeste dar nu total)
1 lingurita piper negru boabe
sare, cimbru


Mod de preparare

Se taie ceapa julienne si se prajeste pana la ingalbenire, apoi se scurge!
Pestele taiat antricoate se sareaza si se pipereaza, se pudreaza cu faina si se prajeste putin pe ambele parti.

Intr-o tava de friptura se pune un pat de ceapa, piper negru, foi de dafin si cimbru.
Se aseaza antricoatele, peste care se aseaza restul de ceapa.
Se mai adauga sare si piper si se toarna deasupra sucul de rosii si vinul alb (numai cat sa acopere compozitia din tava).
Se pune la cuptorul incins la 200 grade C, timp de 30-40 min.

 

Taguri: