Pentru foaia de rulada:
Lapte 250 ml
Faina 80 g
Unt 50 g
Oua 4 buc
Sare
Cascaval ras 40 g
Pentru umplutura:
Creier 500 g
Unt 80 g
Sare
Piper
Dovlecel 100 g
Smantana 90 g
Lamaie 1 buc
Mod de preparare
Foaia de rulada
Intr-o cratita se fierbe laptele in clocot cu un praf de sare si unt, se ia de pe foc.
Se raceste si se pun galbenusurile unul cate unul, cascavalul ras si albusurile batuta spuma. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament.
Se coace 15 minute la 200 grade.
Umplutura
Se tine creierul in apa rece cu putin otet 30 minute. Se spala, se curata de vinisoare si de pielite.
Se scoate cu atentie intr-o tava si se lasa cateva minute.
Se toaca creierul, se adauga untul frecat, sare, piper, suc de lamaie, smantana, cubulete de dovlecei.
Se umple foaia de rulada cu umplutura de creier, se ruleaza si se mai tine la cuptor 5 minute.
Se serveste calda.