Gogosele cu crema de zahar ars

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:17

N-ai cum sa le rezisti!

Ingrediente

Pentru gogosele:
Unt/Margarina 100 g
Faina 125 g
Apa 125 ml
Sare
Lapte 125 ml
Oua 3 buc

Pentru crema de zahar ars:
Lapte 750 ml
Oua 5 buc
Zahar 140 g
Zahar pentru ars 60 g
Baton de vanilie ½
Sare


Mod de preparare

Pentru gogosele:
Intr-o cratita se fierbe apa cu lapte, sare si unt/margarina.
Dupa ce s-a topit untul se ia de pe foc si se adauga toata faina.
Se amesteca pana se desface de pe cratita.
Se raceste, se incorporeaza ouale unul cate unul. Compozitia racita se pune intr-un cornet si se formeaza gogosele.
Se coace 20-25 minute la 200 grade.

Pentru crema de zahar ars:
Se fierbe laptele cu batonul de vanilie. Ouale se sparg, se pun intr-un castron cu zaharul si se bat spuma.
Se adauga laptele si sarea, se amesteca tot timpul.
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita si se imbraca cu caramel. Se lasa sa stea 2-3 minute, se toarna laptele amestecat cu ouale. Se fierbe pe baie de apa in cuptor 30-40 minute la 160 grade.
Cand crema se desface de margini, se poate scoate. Se raceste si se umplu gogoselele.
Se servesc pudrate cu zahar sau cu glazura de ciocolata.


 

Taguri: