Pentru gogosele:
Unt/Margarina 100 g
Faina 125 g
Apa 125 ml
Sare
Lapte 125 ml
Oua 3 buc
Pentru crema de zahar ars:
Lapte 750 ml
Oua 5 buc
Zahar 140 g
Zahar pentru ars 60 g
Baton de vanilie ½
Sare
Mod de preparare
Pentru gogosele:
Intr-o cratita se fierbe apa cu lapte, sare si unt/margarina.
Se amesteca pana se desface de pe cratita.
Se raceste, se incorporeaza ouale unul cate unul. Compozitia racita se pune intr-un cornet si se formeaza gogosele.
Se coace 20-25 minute la 200 grade.
Pentru crema de zahar ars:
Se fierbe laptele cu batonul de vanilie. Ouale se sparg, se pun intr-un castron cu zaharul si se bat spuma.
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita si se imbraca cu caramel. Se lasa sa stea 2-3 minute, se toarna laptele amestecat cu ouale. Se fierbe pe baie de apa in cuptor 30-40 minute la 160 grade.
Cand crema se desface de margini, se poate scoate. Se raceste si se umplu gogoselele.
Se servesc pudrate cu zahar sau cu glazura de ciocolata.