Pentru crema:
Frisca lichida 500 ml
Ciocolata alba de menaj 500 ml
Esenta de migdale 5 ml
Pentru primul blat:
Oua 3 buc
Lapte 100 ml
Ulei 100 ml
Zahar 200 g
Praf de copt 10 g
Faina 200 g
Pentru al doilea blat:
Albusuri 5 buc
Zahar 150 g
Fulgi de cocos 150 g
Faina 40 g
Esenta de migdale
Praf de copt 5 g
Mod de preparare
Pentru crema:
Se topeste ciocolata
Se adauga esenta de migdale si se introduce in frigider 2-3 ore. Dupa, se mixeaza pana se obtine o crema.
Crema obtinuta se intinde intre cele doua blaturi.
Pentru primul blat:
Se separa ouale.
Galbenusurile se bat cu 100 g zahar, apoi se adauga in fir subtire laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu 100 g zahar si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se pune intr-o tava cu hartie pergament. Se coace 25 minute la 180 grade.
Pentru al doilea blat:
Se bat albusurile spuma cu zaharul.
Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.
Compozitia se pune intr-o tava cu hartie pergament.
Se coace 25 minute la 180 grade.