Rata intreaga 2-3 kg
Morcovi 150 g
Grapefruit 1 buc
Cimbru 3-4 fire
Ceapa 2 buc
Slanina afumata 150 g
Rozmarin 2 fire
Sare
Piper
Supa de pui 1 L
Usturoi 1/2 capatana
Ulei de masline 200 ml
Crutoane de paine 5 linguri
Nucsoara
Oua 2 buc
Alune de padure 30 g
Unt 50g
Mod de preparare
Se spala rata, se sterge, se condimenteaza pe dinauntru si pe dinafara.
Se curata legumele, se spala, morcovii se taie rondele, ceapa se toaca mare.
Se separa ouale si se bat albusurile spuma.
Grapefruit se taie sferturi cu tot cu coaja, slanina se taie cuburi.
Crutoanele de paine se prajesc in unt.
Se caleste ceapa cu usturoi, slanina si ierburi aromate.Se amesteca cu alunele de padure, crutoane de paine, grapefruit, se incorporeaza ouale, se condimenteaza si se umple rata.
Se fixeaza aripile si copanele cu ata. Rata se asaza in tava, se toarna supa de pui si se introduce in cuptor.
Se coace 3h-4h la 150 grade, stropindu-se cu miere amestecata cu coniac.