Prajitura "Imi place"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:17

Simpla si totusi sofisticata!

Ingrediente

Pentru blat:
Oua 6 buc
Zahar 120 g
Apa rece 90 ml
Cacao 40 g
Faina 60 g
Praf de copt 5 g

Pentru crema:
Frisca lichida 500 ml
Ciocolata menaj 400 g
Ness/cafea macinata 15 g

Pentru glazura:
Ciocolata topita 200g
Unt 50 g
Lapte 100 ml


Mod de praparare

Se pregateste crema.
Intr-un vas se pune ciocolata taiata bucatele, nessul si frisca lichida. Se fierbe pe baie de aburi, dupa care se raceste si se pune in frigider pentru 3 ore. Dupa cele 3 ore se scoate crema si se bate spuma la mixer.
Se pregateste blatul. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul. Se adauga apa rece, apoi faina, praful de copt si cacaua. Compozitia se pune intr-o tava cu hartie pentru copt.
Se coace 30-35 minute la 180 grade.
Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu rom sau coniac. Se pune crema intre cele doua foi, iar deasupra se pune glazura de ciocolata.

 

Taguri: