4 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
7 linguri ulei
1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
vanilie
3 linguri cacao
Crema
250 gr.zahar
3 linguri cacao
4 linguri apa
200 gr.unt nesarat
optional- 100 gr nuci sau migdale
Mod de preparare
Blat
Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei.
Se bat albusurile spuma cu zaharul turnat ploaie, se adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare cca 5 min., apoi uleiul, vanilia, faina si praful de copt stins.
Se imparte in doua compozitia, se pune cacao intr-o jumatate iar cealalta se pastreaza alba. Se toarna intr-o forma de chec jumatatea alba, cea cu cacao se toarna in cea de-a doua forma.
Crema
Se pun pe foc mic, intr-o cratita, zaharul, apa, si cand s-a topit zaharul adaugam cacao. Se dau cateva clocote, se lasa la racit, intre timp frecam spuma untul. Adaugam compozitia cu cacao, racita, si omogenizam crema.
Ambele checuri se taie intr-un numar egal de felii, refacandu-se in forma cele doua checuri alternand feliile albe cu cele negre, crema fiind intre ele.
Dupa ce au stat la frigider cateva ore, se taie felii oblic, incepand cu un colt, in asa fel incat rezultatul final sa fie o felie de chec "zebrata".