Tort de ciocolata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:19

Nu te mai saturi!

Ingrediente pentru blat

Oua 3 buc
Smantana lichida 140 ml
Esenta vanilie 7 ml
Unt topit si racit 170 g
Ulei de porumb 120 ml
Sare 2 g
Apa rece 300 ml
Faina 400 g
Zahar brun 250 g
Zahar tos 100 g
Cacao 50 g
Praf de copt 10 g
Bicarbonat de sodiu 5 g


Ingrediente pentru crema

Zahar pudra 280 g
Unt moale 250 g
Esenta vanilie 7 ml
Ciocolata 180 g


Mod de preparare


Se amesteca faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se bat ouale cu smantana lichida si esenta de vanilie.
Separat se bate la mixer untul topit si racit cu uleiul de porumb si apoi cu apa. Se adauga amestecul de faina, apoi amestecul de oua si se mixeaza in continuare pana devine o compozitie omogena.
Se toarna in forma si se coace 45-50 minute la 180 grade.
Pentru crema, se topeste ciocolata la bain marie.
Se bate untul moale, se adauga zaharul pudra si se bate in continuare pana se obtine o spuma. Se adauga treptat ciocolata si esenta de vanilie si se amesteca in continuare.
Cu aceasta crema se imbraca tortul.

 

Taguri: