Tort Camelia

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:20

Pentru zile de aniversare!

Ingrediente

Pentru blat
Unt 230 g
Faina 250 g
Zahar 230
Oua 8 buc
Coaja de lamaie si portocala
Alune de padure 100 g+ 50 g pt ornat
Praf de copt 5 g
Cacao 30 g

Pentru crema
Frisca lichida 350 ml
Ciocolata menaj 180 g
Galbenusuri 2 buc

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zahar si se bat la mixer pana se face spuma.
Se adauga ouale pe rand si se amesteca. Apoi se pun alunele de padure zdrobite si prajite, coaja de lamaie si portocala, cacao, praful de copt si faina. Se coace in cuptor 40 minute la 180 grade. Pentru crema, se pune ciocolata taiata in bucati impreuna cu frisca lichida la bain-marie. Se amesteca pentru omogenizare. Se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusurile. Se taie blatul in trei felii pe orizontala.
Se intinde crema de ciocolata, se presara alunele de padure. Se orneaza dupa preferinta.

 

Taguri: