Ingrediente
Pentru frigarui
Cozi de creveti 500 g
Ulei de masline 100 ml
Sare 3 g
Piper 1 g
Unt 50 g
Pentru sos bernez
Unt 200 g
Galbenusuri 2 buc
Tarhon proaspat 2 g
Patrunjel proaspat 2 g
Ceapa 50 g
Lamaie 100 g
Foi de dafin 1 buc
Piper boabe 1 g
Sare 3 g
Otet 20 ml
Mod de preparare
Se pun crevetii in betele de frigaruie, se condimenteaza.
Se calesc in ulei de masline cu unt. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ceapa, tarhonul, foaia de dafin, otetul, 3-4 lg de apa, sarea si piperul. Se fierb 10-15 minute, apoi se strecoara intr-un castron. Compozitia se adauga peste galbenusuri si se amesteca la bain-marie. Untul se adauga treptat amestecand continuu pana se alifiaza. Se ia castronul din bain-marie, se stropeste cu suc de lamaie si se parfumeaza cu tarhon si patrunjel.
Sosul se serveste cu frigaruile de creveti.