Ingrediente:
Pentru blat:
Oua 4 buc
Zahar 125 g
Unt 65 g
Faina 100 g
Cacao 30 g
Pentru umplutura:
Zahar 60 g
Coniac 50 ml
Smantana lichida 150 ml
Ciocolata menaj 100 g
Mere 2 buc
Portocale 2 buc
Pentru blat: se mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza cantitatea.
Se adauga foarte incet untul topit. Se incorporeaza faina cernuta si pudra de cacao. Se pune compozitita intr-o tava intinsa acoperita cu folie de copt. Se coace in cuptor 10-15 minute la 200 grade celsius.
Pentru umplutura: Se curata merele de coaja, se scobesc si se taie cuburi. Se curata portocalele de coaja si se taie cuburi. Se pun fructele intr-o tigaie si se caramelizeaza cu zahar.
Apoi se parfumeaza cu putin coniac. Se topeste ciocolata la bain-marie. Se bate smantana lichida spuma. Pe blatul format se intinde ciocolata, smantana lichida, apoi fructele. Se ruleaza si se pune in frigider timp de 1 ora. Apoi se taie si se poate servi cu zahar pudra si fulgi de ciocolata.