Tarta cu mere

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:20

Un desert special!

Ingrediente

Pentru aluat
350 gr unt, 150 gr zahar pudra, 500 gr faina, 4 galbenusuri

Pentru crema
500 gr lapte, 75 gr zahar, 70 gr faina, 1/2 baton de vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocalea,3 galbenusuri, 100 gr unt, 1 kg mere, 6 foi de gelatina

Mod de preparare

Intr-un castron se pune untul, zaharul pudra si se freaca spuma.
Apoi se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca pana se obtine un aluat. Se introduce in frigider o ora, apoi se intinde. Se coace 20-25 minute la 180 grade
 
Pentru crema: Intr-o tigaie se pun 400 ml lapte cu 1/2 zahar, baton de vanilie si se fierbe. Intr-un castron se pun galbenusurile 1/2 zahar si se bat. Se pun mirodeniile, faina si 100 ml lapte rece. Cand fierbe laptele, se adauga amestecul de ingrediente reci.
La final se adauga untul

Merele se taie felii, se aseaza in tarta acoperita cu crema de vanilie. Se stropesc cu gelatina pentru a nu oxida.

 

Taguri: