Chiftelute marinate din peste

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

O reteta speciala!

Ingrediente pentru compozitie

1,5 kg de peste, 150 gr paine, 2 oua, 100 gr bacon (sunca), 300 gr ceapa, 200 gr faina, 200 ml ulei, sare, verdeata

Ingrediente pentru sos

150 gr ceapa, 60 ml ulei, 100 ml vin alb, 200 gr rosii decojite in bulion, 10 gr pasta de tomate, 100 gr lamaie, foi de dafin, piper, sare

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi, se eviscereaza, se spala si se fileteaza.
Oasele rezultate se fierb intr-un litru de apa. Painea se inmoaie in supa de oase de peste rece. Pestele, bacon, ceapa si paine se dau la masina de tocat. Se amesteca cu oua, sare, verdeata. Din pasta obtinuta se formeaza chiftelute. Se dau prin faina si se prajesc in ulei.

Pentru sos

Se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Se stinge cu vin si apoi cu supa de oase de peste.
Se adauga foi de dafin, pasta de tomate si rosii decojite. Se fierb 7 minute. Se pune lamaie si se condimenteaza dupa gust. In sosul rezultat se fierb chiftelutele cateva clocote.

 

Taguri: