Placinta cu mere si nuci

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Un desert pentru o toamna tarzie!

Ingrediente:

Pentru Aluat:
FAINA GR 400
OUA BUC 2
UNT GR 100
ZAHAR GR 100
ZAHAR VANILAT GR 10
BICARBONAT GR 10
SARE GR 2

Pentru umplutura:
COAJA DE LAMAIE SI PORTOCALA GR 15
ESENTA ROM ML 5
ESENTA VANILIE ML 5
MERE KG 1.5
SCORTISOARA GR 10
ZAHAR GR 150
ZAHAR VANILAT GR 10
UNT GR 80
MIEZ DE NUCA GR 100
SMANTANA GR 80
OUA BUC 1
PESMET GR 20

Se amesteca toate ingredientele pentru
aluat si se framanta pana se obtine un aluat moale pentru a se putea intinde in tava. Separat se curata merele, se scobesc si se taie cuburi mai mari, apoi se pun la calit impreuna cu untul. La final se adauga zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, esentele de rom si vanilie, coaja de lamaie si portocala si miezul de nuca prajit. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se intinde jumatate din aluat, apoi se pune compozitia de mere, iar deasupra se aseaza cealalta jumatate din aluat.
Pentru a forma o crusta aspectuoasa se amesteca smantana cu oul si se toarna deasupra placintei, se inteapa cu furculita si se introduce in cuptor timp de 60 de minute la o temperatura de 150 grade.


 

Taguri: