Aripioare picante de pui cu cartofi condimentaţi

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Un meniu hrănitor!

Ingrediente:

aripioare de pui 600 gr, 3 ouă, făină 150 gr, 1 cartof, ulei 600 ml, sare, boia dulce, boia iute, piper alb măcinat

Se spală aripile de pui şi se pun la fiert timp de 5 minute, apoi se pun la scurs şi se condimentează cu sare. Separat se bat ouăle şi se adaugă sare, piper şi 2 linguri de făină. Într-un castron se amestecă făina, boia iute, piper şi sare pentru a împăna aripioarele astfel: se dau prin făină, ou, apoi prin amestecul de făină cu condimente şi se prăjesc în baie de ulei.
Cartofii se pun la fiert în coajă. După ce se fierb se taie în 4 sau în 6 bucăţi (depinde de mărimea cartofului) cu tot cu coajă, se prăjesc în baie de ulei apoi se condimentează cu sare, piper, şi boia dulce.

 

Taguri: