Spaghete carbonara

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Un meniu tipic italienesc!

Ingrediente pentru paste proaspete:
2 ouă, 2 gălbenuşuri, făină- 250 gr, ulei de măsline- 25 ml, sare

Ingrediente pentru sos:
bacon- 250 gr
smântână lichidă- 500 ml
3 gălbenuşuri
unt- 60 gr
parmezan- 60 gr
vin alb a- 50 ml
busuioc

Se amestecă toate ingredientele pentru paste într-un castron, apoi se frământă pe planşeta pudrată cu făină.
Se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să stea cca 30 min în frigider. Se întinde cu sucitorul o foaie subţire din care se formează spaghete.

Separat într-o tigaie pregătim sosul carbonara. Se topeşte untul, se adaugă baconul tăiat fâşii, se stinge cu vin, se pune smântâna lichidă, busuiocul verde, iar la final se pun gălbenuşurile de ou. Se adaugă pastele peste sos, se amestecă şi se servesc cu parmezan ras deasupra.

 

Taguri: