Negresă de post

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Un desert fără grăsimi şi fără prea multe calorii!

făină- 300 gr
zahăr- 200 gr
zahăr pudră- 150 gr
gem- 100 gr
cacao- 30 gr
nucă sau stafide- 100

gr
apa minerală- 250 ml
ulei- 80 ml
oţet- 5 ml
bicarbonat de sodiu- 5 gr

Se amestecă într-un castron apa minerală, uleiul şi zahărul. În alt castron se amestecă făina, gem, cacao, bicarbonat de sodiu stins cu oţet, nucă/stafide, opţional prune. Se combină cele două compoziţii şi se introduc în cuptor pentru 35- 40 minute, la o temperatură de 180 grade.
Se pregăteşte o glazură din zahăr pudră cu apa minerală, care se adaugă după ce prăjitura s-a răcit.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri: