5 suflete traiesc in 5 metri patrati! Sunt premiante, dar traiesc o viata chinuita

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:55

Sunt frumoase ca niste ingeri, cuminti si, in ciuda saraciei lucii, sunt premiante la scoala!

Este povestea a patru fetite din judetul Iasi care traiesc cu mama lor intr-o camaruta de nici macar 5 metri patrati! De multe ori, copiii nu mananca nici macar un codru de paine. Numai mama sa nu fii!

Femeia care isi iubeste copilele mai ceva ca ochii din cap are sufletul sfasiat de durere cand isi vede cele patru fetite ca sufera de frig si de foame! Fetitele isi scrie temele pe genunchi, dar nu contenesc sa aduca premii peste premii acasa, de la scoala!

Femeiea e mandra de diplomele fetelor ei! Invata foarte bine, desi nu

au ce pune pe masa. Dar viseaza la zi cand o sa fie cald in casa si mancare pe masa. "Speram ca o sa Dea Dumnezeu si o sa fie bine si intr-o zi o sa fie si soare!". Dar acea zi pare sa nu mai vina.

Va vine sa credeti ca sarmanii copilasi n-au mai vazut carne in farfurie de anul trecut? Pentru biata mama si cartofii, mancarea saracului, sunt un lux.
Abia apuca sa le ia cate un kilogram, doua, si acelea pe datorie, de la magazinul din sat.

Cu totii isi duc zilele intr-o camaruta. Nu are mai mult de cinci metri patrati si trebuie sa stai cu doua geci pe tine ca sa nu-ti fie frig. Intre cei patru pereti nu au loc nici sa doarma, nici sa se miste, nici sa manance.

Ni se pare aproape imposibil sa credem ca exista asa ceva! Sa nu mai vorbim ca nu au un pat normal, frigider sau masina de spalat.
Aceste fetite, de care mama este mandra pana peste cap, fac eforturi supraomenesti. Au fost invatate ca fara carte nu razbat in viata si, chiar daca sufera de frig si de foame, nu parasesc scoala. Dar unde le este tatal?

El ar trebui sa aiba grija de fetele lui, nu? Barbatul, insa, le-a parasit la greu. Mama celor patru fetite aproape ca a ajuns in strada cu tot cu fete, imediat dupa divort.
Ca sa-si poata recupera o parte din bunuri, femeia trebuie sa-i deschida proces de partaj in instanta. Pentru asta insa are nevoie de cateva sute de lei.

O mica avere, la care nu va visa c-o va avea vreodata. Tatal copiilor nu le da nici macar pensia alimentara, asa ca toate cinci traiesc din 200 de lei, pe luna. "Vreau  sa am un loc unde sa stau cu ele, sa aiba unde sa scrie si ele!", ne martusiseste biata mama, cu lacrimi in ochi.
Fetitele aproape ca nu mai au speranta ca il vor vedea pe Mos Craciun, dar, in caz de va veni, ele sunt pregatite sa-l intampine asa cum se cuvine. Nu vor avea bradut, dar  au invatat poezii!

Daca aveti prin dulapuri haine mai groase ori incaltari pentru iarna, carti sau caiete, va rugam sa le trimiteti ajutoarele in satul Maxut, comuna Deleni, judetul Iasi, pe numele Mariana Borta.
Pentru ei, orice ajutor, cat de mic, e binevenit.
##VIDEO93579##

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”