Gogosi cu branza dulce si stafide
Cost estimativ: 25 lei pentru 8 persoane
Ingrediente
300 g branza dulce
2 oua
100 g zahar
100 g stafide
O ceasca de ulei
O cana mare de apa calda
20 g dojdie uscata sau proaspata
Coaja de la o lamaie sau portocala
Un praf de sare
Faina cat cuprinde (cam 400 g)
Ulei pentru prajit
Zahar farin
Mod de preparare
Se
pune faina intr-un bol, se adauga drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta.
Se amesteca usor pentru a se dizolva, se adauga uleiul, jumatate din coaja de lamaie si un ou. Se framanta usor pana cand se obtine un aluat elastic nelipicios, apoi se framanta energic inca cateva minute si se lasa intr-un loc caldut pana cand creste si isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul si se taie in patrate de 15 cm in mijlocul carora se pune umplutura.
Pentru umplutura, se amesteca branza dulce cu stafidele, un ou, zahar si restul de coaja de lamaie. Se amesteca bine si pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patrat de aluat.
Gogosile se inchid avand grija sa fie bine lipite pentru a nu iesi umplutura.
Se prajesc in ulei mediu incins, apoi se scot pe un servetel si se pudreaza cu zahar farin.
Ingrediente
300 g branza dulce
2 oua
100 g zahar
100 g stafide
O ceasca de ulei
O cana mare de apa calda
20 g dojdie uscata sau proaspata
Coaja de la o lamaie sau portocala
Un praf de sare
Faina cat cuprinde (cam 400 g)
Ulei pentru prajit
Zahar farin
Mod de preparare
Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta. Se
amesteca usor pentru a se dizolva, se adauga uleiul, jumatate din coaja de lamaie si un ou. Se framanta usor pana cand se obtine un aluat elastic nelipicios, apoi se framanta energic inca cateva minute si se lasa intr-un loc caldut pana cand creste si isi dubleaza volumul.Se intinde aluatul si se taie in patrate de 15 cm in mijlocul carora se pune umplutura.Pentru umplutura, se amesteca branza dulce cu stafidele, un ou, zahar si restul de coaja de lamaie.
Se amesteca bine si pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patrat de aluat. Gogosile se inchid avand grija sa fie bine lipite pentru a nu iesi umplutura. Se prajesc in ulei mediu incins, apoi se scot pe un servetel si se pudreaza cu zahar farin.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”