De ce APA din STICLELE din plastic este un pericol!

Editor: Alexandra Dragos Autor: A.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 00:24

Consumul de apa din pahare sau sticle din plastic ar putea fi cauza aparitiei de migrene.

Bisfenol A (BPA), substanta considerata deja responsabila pentru probleme de sanatate precum obezitatea, infertilitatea si atacurile cardiace, ar putea cauza migrenele care afecteaza unul din sapte aduti din Marea Britanie, dupa cum arata rezultatele unui studiu citat de Daily Mail.

Studiul efectuat la Universitatea din Kansas a constat in simularea si intrecerea, in laborator, a nivelului de expunere la BPA. Cercetatorii au observat comportamentul sobolanilor, dintre care jumatate au primit chimicala o data la trei zile.

in doar jumatate de ora de la administrarea dozei, cobaii expusi la BPA au devenit mai putin activi, s-au indepartat de zgomote si lumini puternice, erau usor de uimit si au aratat semne de fragilitate in zona capului. De asemenea, semnalele emise de creier au aratat un influx de estrogen.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Substanta

Bisfenol A este folosita pentru a face sticlele din plastic si conservele mai flexibile si mai puternice. Face parte din categoria chimicalelor cu potential disruptiv endocrin, care altereaza felul in care organismul produce hormonii. (sursa Mediafax)