Placinta cu iaurt

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 15 oct 2020, 05:10

Reteta preferata a Gabrielei Cristea!

 

Placinta cu iaurt
Ingrediente
1 kg de iaurt gras de bivolita/ capra
250 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 pachet unt
8 oua
Un pachet foi de placinta
O mana de stafide negre inmuiate in apa cu esenta de rom
Coaja de la o lamaie
Un pahar mic de lapte
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga, incet, cate un galbenus, coaja de lamaie, apoi se omogenizeaza si iaurtul care a stat o ora la scurs in tifon.
Se unge o tava cu unt si se pun straturi de foi de placinta (unse cu unt topit), compozitia de mai sus si stafidele.
Placinta se introduce la cuptor timp de 40 minute, la o temperatura de 160 grade si se taie inainte de a fi bagata la cuptor.
Cu 5 minute inainte de a scoate placinta din cuptor, se toarna deasupra un pahar mic de lapte.

Ingrediente

1 kg de iaurt gras de bivolita/ capra
250 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
Un pachet unt
8 oua
Un pachet foi de placinta
O mana de stafide negre inmuiate in apa cu esenta de rom
Coaja de la o lamaie
Un pahar mic de lapte


Mod de preparare

Se bat albusurile spuma si se incorporeaza zaharul si

zaharul vanilat.Se adauga, incet, cate un galbenus, coaja de lamaie, apoi se omogenizeaza si iaurtul care a stat o ora la scurs in tifon.Se unge o tava cu unt si se pun straturi de foi de placinta (unse cu unt topit), compozitia de mai sus si stafidele.Placinta se introduce la cuptor timp de 40 minute, la o temperatura de 160 grade si se taie inainte de a fi bagata la cuptor.Cu
5 minute inainte de a scoate placinta din cuptor, se toarna deasupra un pahar mic de lapte.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”