Ecler gigant cu ciocolata, fructe de padure si frisca

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 27 feb 2017, 00:31

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane. Se amesteca primele 4 ingrediente si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere. Se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.

 

Ecler gigant cu ciocolata, fructe de padure si frisca
Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru aluatul de choux:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema (crema Chantilly):
350 g smantana pentru frisca
75 g zahar pudra
O lingurita extract de vanilie
Pentru topping:
O tableta ciocolata
2-3
linguri de smantana de frisca
200 g fructe de padure
2-3 fire de menta
Mod de preparare
Aluatul
Se amesteca primele 4 ingrediente si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza  un blat rotund de grosime aproximativ 1,5 cm, prin poshare, care se coace la 160-170 grade Celsius pana devine auriiu si crocant la exterior.
Se lasa se raceasca si se taie pe jumatate pentru a fi umplut.
Crema
Se bate frisca cu zaharul si la sfarsit se adauga vanilia, se incorporeaza bine si se lasa la rece pana umplem blatul.
Topping
Se topeste ciocolata cu putina smantana si se toarna peste ecler.
Se adauga fructe de padure deasupra, si menta proaspata.

Ingrediente

Pentru aluatul de choux:
125 ml apa 
125 ml lapte 
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
2,5 g sare
150 g faina
4 oua

Pentru crema (crema Chantilly):
350 g smantana pentru frisca
75 g zahar pudra
O lingurita extract de vanilie

Pentru topping:
O tableta ciocolata 
2-3 linguri de

smantana de frisca
200 g fructe de padure
2-3 fire de menta


Mod de preparare

Aluatul
Se amesteca primele 4 ingrediente si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere. Se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform. Se da jos de pe foc, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare. Se
formeaza  un blat rotund de grosime aproximativ 1,5 cm, prin poshare, care se coace la 160-170 grade Celsius pana devine auriiu si crocant la exterior.Se lasa se raceasca si se taie pe jumatate pentru a fi umplut.

Crema
Se bate frisca cu zaharul si la sfarsit se adauga vanilia, se incorporeaza bine si se lasa la rece pana umplem blatul.

Topping
Se topeste ciocolata cu putina smantana si se toarna peste ecler. 

Se adauga fructe de padure deasupra, si menta proaspata.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: