Tarta cu caramel sarat
Cost estimative 35 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru umplutura:
300 g zahar
50g unt
50 ml brandy optional (optional)
300 ml smantana pentru frisca
Un praf de sare
Mod de preparare
Aluatul
Se face un aluat fraged, amestecand toate ingredientele intr-un bol
si framantand putin cat sa se lege intre ele.
Se da la rece timp de 30 minute, apoi se intinde in strat de maxim 3 mm si se da la copt intr-o forma de tarta.
Umplutura
Se topeste zaharul pana se obtine un caramel auriu inchis, dar nu brun, se stinge cu unt, se flambeaza cu brandy, apoi se adauga smantana si un praf consistent de sare
Se omogenizeaza bine si se toarna peste forma de tarta.
Se da la rece si se serveste dupa ce s-a racit complet.
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru umplutura:
300 g zahar
50g unt
50 ml brandy (optional)
300 ml smantana pentru frisca
Un praf de sare
Mod de preparare
Aluatul
Se face un aluat fraged, amestecand toate ingredientele intr-un bol si framantand putin cat sa se lege intre ele.
Se da la rece timp de 30 minute, apoi se intinde in strat de maxim 3 mm si se da la copt intr-o forma de tarta.
Umplutura
Se topeste zaharul pana se obtine un caramel auriu inchis, dar nu brun, se stinge cu unt, se flambeaza cu brandy, apoi se adauga smantana si un praf consistent de sare.
Se omogenizeaza bine si se toarna peste forma de tarta.Se
da la rece si se serveste dupa ce s-a racit complet.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”