Aparatul dentar, fita sau necesitate? Iata de ce trebuie sa il porti

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 15 oct 2020, 00:00

Prezent in platoul "Draga mea prietena", medicul Andrei Iacob a vorbit despre utilitatea aparatului dentar.

El a inceput prin a explica si a enumera care sunt tipurile de aparate dentare.

"Exista o larga varietate de tipuri de aparate dentare. Aceste aparate pot fi aparate mobile, care sunt indicate pentru copii. Exista aparate care sunt fixe, aplicabile pe exteriorul sau pe interiorul dintilor. Ele se lipesc".

Medicul recomanda ca, in cazul fiecarui copil, prima consultatie la medicul ortodont sa fie facuta in jurul varstei de 7 ani.



"As recomanda ca prima consultatie la medicul ortodont sa se faca in jurul varstei de 7 ani. Asta nu inseamna ca acea consultatie va fi urmata de un tratament, dar medicul trebuie sa verifice dezvoltarea copilului. Va putea astfel sa prevada tiparul de crestere".

Andrei Iacob a subliniat ca nu exista un maxim de varsta pentru aplicarea unui aparat dentar.

"Nu exista un maxim de varsta pentru aplicarea unui aparat dentar.
Am avut pacienti care aveau 60-75 de ani. In medie, un tratament dureaza intre 18 si 24 de luni, in functie de compelxitatea cazului. Este foarte important de stiut ca la sfarsitul tratamentului activ pacientul va trebui sa poarte o gutiera care sa pastreze si sa mentina rezultatul".

Aflati mai multe detalii din materialul video de mai jos.
##VIDEO95028##

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”