Cum arata satul Rast la sapte ani dupa ce a fost maturat de ape?

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:58

In urma cu aproape sapte ani un sat din inima Olteniei era maturat de ape. Astazi la Rast, pamantul s-a uscat, dar ruinele ramase din loc in loc si lacrimile care au sapat in chipul oamenilor stau marturie ca iadul s-a dezlantuit aici.

##VIDEO95364##Intr-o noapte, 800 de familii s-au trezit in mijlocul puhoaielor, au privit neputinciosi cum agoniseala de o viata se duce pe apa Dunarii. I-au cerut lui Dumnezeu indurare si alesilor case. Bani s-au dat, case s-au facut, dar sufletul oamenilor a ramas acolo unde au trait.

Acum la Rast sunt doua sate, unul nou aproape fantomatic si altul vechi, aproape o ruina. Ce am invatat noi restul, din lectia dureroasa de la malul Dunarii si ce au facut autoritatile pentru ca astfel de drame sa nu se mai intample? Mai nimic! Comitetele si comisiile de urgenta, s-au infiintat, au

raportat si au disparut, lasand in urma inca o data demostratia invalmaselii in care, noi romanii suntem obisnuiti sa traim.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: