Adriana si Virgil Scripcariu, o familie care vrea cu tot dinadinsul sa pastreze vii traditiile si parfumul vremurilor de odinioara

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 14 oct 2020, 16:30

Nimic nu e intamplator! Un sculptor si un istoric de arta si-au gasit menirea intr-un sat cu traditii in arta olaritului.

##VIDEO95705##Adriana si Virgil Scripcariu au avut curajul sa dea viata tumultoasa de la oras pe linistea din vatra satului. S-au mutat la Piscu, un sat cu traditie in arta si mestesugul olaritului. La un an dupa ce s-au stabilit aici au inceput sa dezvolte proiecte de conservare a patrimoniului local.

Au deschis o scoala in care copii pot invata direct de la mestesugarii din sat ce inseana olaritul si cum sa devina mestesugar in aceasta arta.

“Am incercat sa aducem in atentia publicului ceea ce este pretios si specific in acest loc”, a declarat Adriana Scripcariu. Practic, odata cu venirea lor, comoara satului Piscu, arta olaritului, a reinnascut odata cu implicarea familiei Scripcariu.

Cel mai trist lucru este, insa, ca asemenea mestesugari se simt, inca, marginalizati deoarece societatea, in general, nu are respect pentru muca lor. Oamenii din Piscu nu vor sa tina viata in loc, vor doar sa-si pastreze traditiile si parfumul vremurilor de odinioara.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”