"David" este un film istoric care ilustreaza framantari sociale din perioada in care Saul, regele poporului lui Israel a fost inlocuit de David si lupta acestuia cu puternicul Goliat.

Filmul a fost regizat de Robert Markowitz dupa un scenariu al lui Larry Gross. Israelienii aveau nevoie de un rege care sa-i conduca impotriva Filistenilor si primesc pe Saul, un simplu fermier care cu ajutorul lui Dumnezeu construieste o armata puternica, conduce triburile de evrei si le uneste impotriva dusmanilor sai. Saul avea indoieli insa in ceea ce priveste misiunea lui. Nu era suficient pentru el doar sa aiba incredere in voia Domnului, pacatuind astfel inaintea lui Dumnezeu.

Profetului Samuel isi intoarce fata de la Saul si cauta sa gaseasca si sa aseze un nou rege. Voia Domnului era ca acest rege sa fie David. Acesta iesise invingator din lupta sa cu groaznicul Goliat, reprezentantul Filistenilor si devine erou al poporului sau.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

  • Distribuția: Jonathan Pryce, Leonard Nimoy