Prajitura Carpati
Cost estimativ: 6 lei pentru 10 persoane
Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
O cana de unt topit
O cana de lapte
O cana de zahar
2 lingurite bicarbonate de sodiu
Faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg)
Pentru crema:
2 cani de zahar
1,5 l lapte
10 linguri de faina
200 g unt
Esenta de rom, extract de vanilie, coaja de portocala
Pentru glazura:
O
tableta ciocolata neagra
100 g smantana dulce
100 g alune sau nuci
Mod de preparare
Blatul
Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga treptat, untul.
Se adauga laptele, apoi faina (treptat) si bicarbonatul.
Se mixeaza pana cand se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Se toarna in strat de 3-4 cm pe spatele tavii de cuptor, unsa cu unt, apoi se da la cuptor timp de 8-10 minute pana cand devina aurie.
Din acest aluat, se obtin aproximativ 10 foi.
Crema
Se topeste zaharul pana cand devine auriu, se adauga faina amestecand energic, apoi se adauga, treptat, laptele, conntinuand fierberea. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc, se omogenizeaza untul in compozitie, apoi aromele.
Crema obtinuta se foloseste pentru a unge fiecare blat.
Se alternativ crema, blat, crema, pana cand se termina compozitia.
Se preseaza prajitura cu un tocator si cu greutati, apoi se da la rece cateva ore sau peste noapte.
Se taie in unghi pentru a lipi prajiturile intre ele si a obtine prajitura in forma de munte.
Glazura
Se topeste ciocolata la bain marie, se adauga smantana, apoi se toarna peste prajituri.
Se presara cu nuci sau alune zdrobite.
Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
O cana de unt topit
O cana de lapte
O cana de zahar
2 lingurite
bicarbonate de sodiu
Faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg)
Pentru crema:
2 cani de zahar
1,5 l lapte
10 linguri de faina
200 g unt
Esenta de rom, extract de vanilie, coaja de portocala
Pentru glazura:
O tableta ciocolata neagra
100 g smantana dulce
100 g alune sau nuci
Mod de preparare
Blatul
Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga treptat, untul.
Se adauga laptele, apoi faina (treptat) si bicarbonatul.
Se mixeaza pana cand se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Se toarna in strat de 3-4 cm pe spatele tavii de cuptor, unsa cu unt, apoi se da la cuptor timp de 8-10 minute pana cand devina aurie.Din acest aluat, se obtin aproximativ 10 foi.
Crema
Se topeste zaharul pana cand devine auriu, se adauga faina amestecand energic, apoi se adauga, treptat, laptele, conntinuand fierberea.
Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc, se omogenizeaza untul in compozitie, apoi aromele.
Crema obtinuta se foloseste pentru a unge fiecare blat. Se alternativ crema, blat, crema, pana cand se termina compozitia.
Se preseaza prajitura cu un tocator si cu greutati, apoi se da la rece cateva ore sau peste noapte.
Se taie in unghi pentru a lipi prajiturile intre ele si a obtine prajitura in forma de munte.
Glazura
Se topeste ciocolata la bain marie, se adauga smantana, apoi se toarna peste prajituri.
Se presara cu nuci sau alune zdrobite.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”