Rulada de ou cu branzeturi si verdeturi

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 30 aug 2021, 21:20

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane

 

Rulada de ou cu branzeturi si verdeturi
Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru blat:
6 oua
150 g cascaval
Sare, piper, ulei de masline
Pentru umplutura:
200 g telemea de capra
200 g telemea de vaca
100 g urda
50 g cascaval
Ierburi aromate, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde
2 oua
Mod de preparare
Blatul
Se bat galbenusurile cu putin ulei
pana devin cremoase, se adauga sare si piper.
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in galbensuri, avand grija sa se pastreze textura.
Se adauga 150 g cascaval ras, apoi se toarna in tava in strat subtire si se da la cuptor 15 minute.
Umplutura
Se rad branzeturile, se amesteca cu urda (si smantana, optional) si cu restul de cascaval.
Se adauga ierburile aromate proaspat tocate, sare si piper, ulei de masline si zeama de lamaie, apoi se omogenizeaza in compozitie, ouale batute bine.
Cand umplutura este gata, se toarna peste blatul auriu scos din cuptor si se ruleaza.
Se mai da 10 minute la cuptor, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se taie felii si se serveste cu salata.

Ingrediente

Pentru blat:
6 oua
150 g cascaval
Sare, piper, ulei de masline

Pentru umplutura:
200 g telemea de capra
200 g telemea de vaca
100 g urda
50 g cascaval
Ierburi aromate, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde
2

oua

Mod de preparare

Blatul
Se bat galbenusurile cu putin ulei pana devin cremoase, se adauga sare si piper.
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in galbensuri, avand grija sa se pastreze textura. 
Se adauga 150 g cascaval ras, apoi se toarna in tava in strat subtire si se da la cuptor 15 minute.

Umplutura
Se rad branzeturile, se amesteca cu urda (si smantana, optional) si cu restul de cascaval.

Se adauga ierburile aromate proaspat tocate, sare si piper, ulei de masline si zeama de lamaie, apoi se omogenizeaza in compozitie, ouale batute bine.
Cand umplutura este gata, se toarna peste blatul auriu scos din cuptor si se ruleaza. Se mai da 10 minute la cuptor, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se taie felii si se serveste cu salata.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”