Peste intreg la cuptor pentru Revelion (cu sos Remoulade)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:57

Cost estimativ: 60 lei pentru 6-8 persoane

 

Peste intreg la cuptor pentru revelion – cu sos remoulade
Cost estimativ: 60 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
Un peste mare (pastrav, somon, etc)
2 lamai
2-3 maini de verdeata (patrunjel, busuioc, marar, dafin)
O capatana de usturoi
Sare, piper, ulei de masline
Pentru sosul remoulade:
100 g maioneza
Un castravete murat
O mana ierburi aromate
Mod de preparare
Se curata pestele si se cresteaza pe ambele parti.
Se presara cu sare, piper, ulei de masline si se pune intr-o tava intr-un buzunar de hartie de copt sau de folie de aluminiu.
Lamaile se taie felii, iar intr-o tigaie foarte incinsa se calesc putin in ulei de masline pentru a se incalzi si a deveni mai dulci.
Se aseaza si lamaile in tava pe langa peste, se adauga cateii de usturoi zdrobiti si necuratati si ierburile.
Se inchide pachetul si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute.
Se scoate si se serveste cu un sos remoulade.
Sos remoulade
Maioneza se amesteca cu castravetele murat tocat foarte marunt, ierburi proaspat tocate marunt, sare si piper.

Ingrediente

Un peste mare (pastrav, somon, etc)
2 lamai
2-3 maini de verdeata (patrunjel, busuioc, marar, dafin)
O capatana de usturoi
Sare, piper, ulei de masline

Pentru sosul remoulade:
100 g maioneza
Un castravete murat
O

mana ierburi aromate


Mod de preparare

Se curata pestele si se cresteaza pe ambele parti.
Se presara cu sare, piper, ulei de masline si se pune intr-o tava intr-un buzunar de hartie de copt sau de folie de aluminiu.
Lamaile se taie felii, iar intr-o tigaie foarte incinsa se calesc putin in ulei de masline pentru a se incalzi si a deveni mai dulci.

Se aseaza si lamaile in tava pe langa peste, se adauga cateii de usturoi zdrobiti si necuratati si ierburile.
Se inchide pachetul si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute.
Se scoate si se serveste cu un sos remoulade.

Sosul remoulade
Maioneza se amesteca cu castravetele murat tocat foarte marunt, ierburi proaspat tocate marunt, sare si piper.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: