Minitarte cu lamaie
Cost estimativ:40 lei pentru 5-6 persoane
Ingrediente
Pentru blat:
200 g migdale decojite crude
2 linguri indulcitor (sau zahar)
1-2 linguri de unt topit
O lingurita extract de vanilie sau alte arome
Pentru umplutura:
100 g migdale decojite crude
2 linguri indulcitor (sau zahar)
4 oua
Zeama de la 4 lamai
Mod de preparare
Blatul
Se macina migdalele pana devin fainoase, apoi se amesteca cu
untul si indulcitorul, se adauga aromele si cu aceasta compozitie se tapeteaza fundul unor forme de tarta.
Se dau la cuptor la o temperatura de 180 grade, timp de 10 minute pana devin aurii, apoi se scot si se lasa sa se raceasca pana cand este gata umplutura.
Umplutura
Se mixeaza migdalele la blender pana devin fainoase, se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana cand devine o crema omogena, ca un smoothie.
Se toarna deasupra tartei si se da la cuptor timp de 15- 20 minute, pana cand vor deveni usor gelatinoase.
Ingrediente
Pentru blat:
200 g migdale decojite crude
2 linguri indulcitor (sau zahar)
1-2 linguri de unt topit
O lingurita extract de vanilie sau alte arome
Pentru umplutura:
100 g migdale decojite crude
2 linguri indulcitor (sau zahar)
4 oua
Zeama de la 4 lamai
Mod de preparare
Blatul
Se macina migdalele pana devin
fainoase, apoi se amesteca cu untul si indulcitorul, se adauga aromele si cu aceasta compozitie se tapeteaza fundul unor forme de tarta.
Se dau la cuptor la o temperatura de 180 grade, timp de 10 minute pana devin aurii, apoi se scot si se lasa sa se raceasca pana cand este gata umplutura.
Umplutura
Se mixeaza migdalele la blender pana devin fainoase, se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana cand devine o crema omogena, ca un smoothie.
Se toarna deasupra tartei si se da la cuptor timp de 15- 20 minute, pana cand vor deveni usor gelatinoase.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii