Adrian Nastase ar putea sta in inchisoare doar 8 luni

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:42

Doar 8 din 48. Cam atatea luni s-ar mai putea numi "detinut" fostul premier Adrian Nastase. Dar numai judecatorii vor putea hotari acest lucru.

Intre timp, Nastase si-a petrecut prima noapte dupa gratii. Prima noapte din cea de-a doua perioada de arest. Adrian Nastase isi petrece Sfantul Ion in carantina. Fostul premier a ajuns aseara, pentru a doua oara in viata, la penitenciarul Rahova. Timp de 21 de zile, acesta va fi casa lui. I se vor face toate analizele, i se va stabili regimul de detentie si locul in care isi va ispasi restul pedepsei.



Timpul pe care il va petrece Nastase dupa gratii depinde acum in totalitate de decizia tribunalului, adica de judecatorii care i-ar putea aplica un spor de pedeapsa. El poate cere o eliberare conditionata, dupa 16 luni, dat fiind ca legea ii permite- datorita varstei pe care o are Adrian Nastase.

Asa ar putea ajunge la numai 8 luni de inchisoare, daca din cele 16 i se vor scadea lunile executate deja in prima perioada de detentie.
Aseara, la cateva ore dupa ce a primit vestea condamnarii, fostul premier a parasit resedinta din Zambaccian, cu destinatia finala Rahova.

In timp ce Nastase a trecut de prima noapte dupa gratii, sotia lui, Dana, condamnata in acelasi dosar la 3 ani cu suspendare, a dormit acasa- asta daca a putut sa puna geana pe geana. Acum, soarta sotului ei se afla in mainile unor alti judecatori, care vor stabili pedeapsa finala pe care o va avea de executat politicianul.

##VIDEO97005##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei