Povestea SE REPETA! 25 de romani, CAPTIVI la munca in Qatar

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 14 oct 2020, 03:55

Nu se poate sa fi uitat calvarul prin care au trecut romanii ajunsi sclavi in Libia!

Pe ei am reusit sa-i aducem acasa dupa o operatiune de salvare, in premiera! Din pacate, insa, cazurile de acest fel se repeta! E vorba, de data aceasta, de 25 de romani care nu au cum sa plece din Qatar. Povestea lor cutremuratoare ne-o spun, in exclusivitate la Stirile Kanal D, doi colegi care au reusit sa scape din iad!

Au stat nemancati cu zilele, dupa cum ei, insisi, povestesc.

Dormeau in paturi de fier etajate cu saltele ultimul racnet cu plosnite, viermi! Acesti oameni ne-au spus cu mana pe inima ca nu au mai crezut ca vor mai apuca sa puna iar piciorul pe pamantul natal. Cu totii, 27  la numar, au plecat sa lucreze pe santierele din Qatar, la sfarsitul lui august.

Atrasi de mirajul banilor castigati peste hotare, nemtenii ne-au povestit ca au crezut ca l-au luat pe Dumnezeu de un picior, dupa ce au fost angajati de o firma din judet.
Reprezentantii ei le-ar fi promis sarmanilor muncitori marea cu sarea. In realitate, ar fi avut parte de cel mai infiorator cosmar.

Petrisor si Ionel sunt doar doi dintre cei care au indurat tot chinul. Primul soc pe care l-au trait -  dormitoarele: "Aveam si gandaci din aceia mari, de camera si aveam si soareci, stateau in vesela, cand faceam mancare misunau pe la chiuveta!", retraiesc cosmarul bietii oameni.
De parca n-ar fi fost suficient, nici pe santier romanii nostri n-au avut viata mai buna.

Oamenii erau obligati sa munceasca de dimineata pana seara la temperaturi extreme, in desertul care-i topea putin cate putin, ca intr-un cuptor. Imaginati-va, insa, cum e sa stati in bataia soarelui fara strop de apa rece. Si asta pentru ca cea pe care o aveau la dispozitie, era fierbinte, se plang muncitorii.


Dupa o luna de munca, au  venit si primii bani, insa cu o saptamana intarziere, si nicidecum suma discutata, sustin nemtenii. Dupa doua luni si jumatate, cei doi romani au plecat.

Au imprumutat bani de la rude, convinsi fiind ca-si vor recupera macar o parte de la firma care i-a trimis in Qatar. Insa, surpriza! "De cate ori cand am venit, firma era inchisa, nu mai putem da de domnul Liviu sa ne restituie banii, telefoanele sunt inchise, firma e inchisa, deci este teapa!", au conchis resemnati oamenii.


Daca ei au avut noroc si au ajuns acasa, alti 25 de romani, din  Piatra-Neamt, Bacau si Suceava, sunt inca acolo. Nu au bani sa se intoarca. Cei doi au facut plangere la politie si spera ca autoritatile sa-i ajute pe cei ramasi pe pamant strain.
##VIDEO97132##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei