Pui cu legume si cuscus
(Piept de pui cu miere si mustar, cu cus cus cu legume)
Cost estimativ: 35 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
Piept de pui – 2 bucati
O lingura de miere
O lingura de mustar
Sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline
150 g cuscus
O mana de verdeata asortata
O ceapa verde
Salate sau orice legume (la alegere)
Mod de preparare
Pieptul de pui se imparte in lobi, se unge cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper, apoi se frige in tigaie pana devine auriu pe ambele parti.
Se scoate si se unge cu o pasta facuta din amestec de miere cu mustar in proportii egale, apoi se da la cuptor timp de 10-15 minute pentru a se patrunde.
Cat puiul sta la cuptor, se pregateste cuscusul.
Intr-un bol cu capac se pune o cana de cuscus, un praf de sare si o cana de apa clocotita. Se acopera si se lasa 5 minute. Cand s-a hidratat, se stropeste cu ulei, zeama de lamaie si se amesteca cu verdeturi, dovlecel, salate sau orice alte legume (optional).
Se scoate puiul de la cuptor si se serveste cu cuscus si legume.
Ingrediente
Piept de pui – 2 bucati
O lingura de miere
O lingura de mustar
Sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline
150 g cuscus
O mana de verdeata asortata
Un dovlecel
O ceapa verde
Salate sau orice legume (la alegere)
Mod de preparare
Pieptul de pui se imparte in lobi, se unge cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper, apoi se frige in tigaie pana devine auriu pe ambele parti.
Se scoate si se unge cu o pasta facuta din amestec de miere cu mustar in proportii egale, apoi se da la cuptor timp de 10-15 minute pentru a se patrunde.
Cat puiul sta la cuptor, se pregateste cuscusul.
Intr-un bol cu capac se pune o cana de cuscus, un praf de sare si o cana de apa clocotita.
Se acopera si se lasa 5 minute.
Cand s-a hidratat, se stropeste cu ulei, zeama de lamaie si se amesteca cu verdeturi, dovlecel, salate sau orice alte legume (optional).
Se scoate puiul de la cuptor si se serveste cu cuscus si legume.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta