ORASELE FANTOMA: Cum arata localitatile abandonate dupa dezastrul de la Fukushima

Editor: Alina Dirdala Autor: A.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 01:04

Localitatile evacuate dupa catastrofa nucleara de la Fukushima sunt inca abandonate, desi au trecut aproape trei ani de la tragedie.

Localnicii se pot intoarce acasa o data pe luna, dar nu li se permite sa ramana prea mult. Localnicii evacuati dupa catastrofa nucleara de la Fukushima nu se pot intoarce inca acasa, relateaza dailymail.co.uk. La trei ani de la tragedie, autoritatile pot incepe inlaturarea a peste 400 de tone de bare de uraniu, combustibil radioactiv, care se afla inca in interiorul reactorului 4, cel mai puternic afectat.

Abia dupa ce aceasta operatiune va fi incheiata, oamenii vor putea sa se intoarca acasa, in localitatile pustii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

In martie 2011, un cutremur devastator, cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter, a lovit Japonia. Seismul a fost cel mai puternic intalnit vreodata in Japonia si al cincilea din istorie, dupa intensitate.

Cutremurul a fost atat de puternic incat a mutat insula Honshu, cea mai mare insula nipona, pe care traieste 80% din populatia Japoniei, cu 2,4 metri spre est si a miscat axa Pamantului cu 10, pana la 25 de centimetri. Seismul a fost urmat de un val tsunami care a atins o inaltime de 40 de metri, a avansat pana la 10 kilometri spre tarm si a distrus totul in cale.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.