Niculina Stoican: "Piesa de rezistenta din colectia mea este o rochie de mireasa de acum 100 de ani"

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 13 iul 2020, 14:37

Niculina Stoican, prezentatoarea emisiunii "Bingo Romania", de la Kanal D, are o pasiune pentru porturile populare.

Cantareata colectioneaza costume traditionale romanesti de cand se stie, iar acum a ajuns sa detina 300 de piese. "Colectionez costume populare de cand ma stiu, de mica, acum am vreo 300 de bucati. Toate sunt foarte vechi si foarte frumos realizate, iar majoritatea le-am primit cadou.

Pe unde merg si cant, oamenii stiu pasiunea mea si imi daruiesc astfel de tinute. Am piese nu numai din zona mea, Oltenia, ci si din Banat, Muntenia si Ardeal.

Piesa de rezistenta este o rochie de mireasa care are mai bine de o suta de ani", a spus Niculina Stoican.

Cantareata s-a gandit ca in viitor sa deschida un muzeu in care sa expuna toate tinutele populare colectionate de-a lungul timpului.

"Sunt foarte multi tineri interesati de portul popular. Pentru ei as vrea sa am puterea cat traiesc sa deschid un muzeu in care sa expun toate costumele colectionate, daca nu o sa reusesc, probabil, le voi dona Muzeului National al Satului. E pacat ca valorile acestei tari sa se piarda", a declarat Niculina Stoican.


Pe Niculina Stoican o puteti urmari alaturi de Cove, Andrei Coman si Ana Maria Barnoschi prezentand emisiunea" Bingo Romania", in fiecare duminica, de la ora 15.00, la Kanal D.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.