Ecaterina Andronescu: “Conteaza foarte mult profesorul, dar fara ajutorul parintelui, acesta nu poate face nimic”

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:44

Scandalul provocat de invatatoarea spagara a readus in discutie soarta invatamantului romanesc de stat. Cine este de vina? Dascalii, parintii sau elevii?

##VIDEO98420##Sistemul de invatamant romanesc de stat are multe lacune. A admis acest lucru chiar ministrul Educatiei, doamna Ecaterina Andronescu, invitat special la" Teo show". Cu toate ca scandalul iscat de invatatoarea spagara, de la o scoala din capitala, filmata de parinti in timp ce le cerea bani pentru cadouri, s-a lasat cu demiteri si a tinut prima pagina a ziarelor, ministrul Educatiei este de parere ca acesta este un caz izolat.



Scandalul aprins de invatatoarea spagara a dat o palma mult prea grea invatamantului romanesc, deoarece exista dascali care au vocatie si isi fac cu adevarat meseria. Este parea doamnei ministru si nu numai. Ecaterina Andronescu a declarat ca parintii trebuie sa se implice si ei in mod direct in educatia copilului si sa nu lase totul pe seama dascalilor.

Initiativele de genul strangerea de bani pentru fondul clasei, al scolii, etc, sunt ilegale si ar trebui semnalate de catre parinti.
De asemenea, ministrul Ecaterina Andronescu are de gand sa reintroduca uniforma obligatorie in scoli si licee.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii