GAFELE din Justitia Romana ne ard la buzunare. Suma este colosala!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:44

Infractori periculosi, unii condamnati pentru crime socante, dau statul roman in judecata la Curtea Europeana. Si, culmea, de multe ori castiga! Nota de plata, pe care o platim cu totii, se ridica anual la 20 de milioane de euro.

##VIDEO98430##De ce s-a ajuns aici, va spunem noi! Un dosar penal e instrumentat de procurori si judecat de magistrati. Simplu, nu? Atunci, oare de ce dureaza cu anii? Cand judecatorii europeni deschid dosarele romanesti, incepe sa curga cu despagubiri. Aproximativ 10 milioane de euro pe semestru. Bani care ar putea fi folositi la orice altceva.

Peste 43 de milioane de lei, la fiecare jumatate de an. Din bani publici! S-ar putea achita 50 000 de pensii cu acesti ban! Se scurg, insa, din buzunarele noastre in conturile celor care au stat prea mult in arest sau au avut parte

de procese prea lungi.

Incetineala sistemului juridic de la noi poate fi sansa lui Cristian Cioaca de a fi eliberat. 13 luni. Atat a stat in arest preventiv fostul politist. In aceeasi perioada, in orice alt stat european s-ar fi ajuns la o decizie definitiva. Nu si in Romania. Dosarul Elodia este abia la jumatatea drumului. Si nu e un caz singular.

In 2010, Nutu Camataru a castigat la CEDO impotriva Romaniei.
De ce? „ A suferit moral de pe urma unui proces care a durat prea mult! ”, au constatat judecatorii europeni 3200 de euro i-a platit statul lui Nutu Camataru pentru procesul care a durat prea mult. 8 ani, mai exact!

Si Ioana Maria Vlas a petrecut peste 4 ani in arest preventiv. In final, chiar si judecatorii romani au constatat ca mama FNI a stat „suficient” dupa gratii, fara o condamnare.
Asa ca au eliberat-o. De ce se misca atat de incet sistemul juridic romanesc? Raspunsul este simplu. Multe dosare si putin judecatori. Asa ca, orice proces ati avea, inarmati-va cu rabdare!

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: