Cum sa accepti ca doi oameni puteau fi in viata daca salvatorii ar fi ajuns la ei, la timp

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:18

Cum sa nu te revolti când vezi cum autoritatile una spun si alta fac? Nimeni nu-si asuma responsabilitatea pentru faptul ca doi oameni, care au supravietuit unui dezastru, au murit inghetati in creierii muntilor.

Gafele si nesincronizarile au facut ca operatiunea de salvare sa inceapa abia dupa cinci ore de la producerea catastrofei! Si atunci pentru ca un padurar i-a gasit!

Salvatorii din 3 judete s-au mobilizat. Serviciul de Telecomunicatii Speciale din Cluj a inceput localizarea imediat dupa accident. La Bucuresti, ministrii au intrat in stare de alerta! Degeaba!

 

Pe langa convorbirile telefonice, unul dintre telefoane are GPS!

„Printr-o aplicatie de pe telefonul mobil, mi-a putut spune ce vede pe harta respectiva!”, spune unul dintre salvatori.

Dar, faptul ca medicii din epava avionului au comunicat cu exteriorul nu a avut niciun efect.

Salvatorii aflati la baza muntelui si-au coordonat cautarile dupa o harta turistica, diponibila la cabanele din zona.

Au trecut 5 ore de la accident! Abia acum ajung primii oameni la epava. Nu sunt autoritatile, ci localnicii din zona! Timp de 5 ore, autoritatile au bajbait prin intuneric. Elicopterele militare, capabile sa zboare in conditii meteo nefavorabile, nu s-au ridicat de la sol.

Au ramas la cateva zeci de kilometri distanta, la baza aeriana 71.

Ce spun cei de la STS Cluj, intr-un comunicat oficial: „localizarea evenimentului s-a facut pe baza informatiilor furnizate de operatorii telecom, odata cu primirea primului apel la 112”.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Adica la ora 16.16! Si ce au localizat specialistii STS? Mai multe perimetre, niciunul exact.

Padurarii au fost cei care au gasit epava avionului. Salvatorii au fost plimbati pe mai multe piste false.

Politia are echipamente pentru localizarea unui telefon mobil. Intr-un comunicat oficial, politistii spun ca „Sistemul poate fi folosit doar in baza autorizarii magistratilor, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecti de comiterea unor infractiuni grave. ” Nimeni nu a cerut o astfel de autorizatie.

Telefonul mobil este cea mai simpla unealta de spionaj.

Este folosit de foarte multe persoane, iar localizarea, cu ajutorul lui, poate fi floare la ureche!

Aparatele modern dispun de GSP si programe de identificare. Mai simplu, insa, orice mobil are un cod IMEI. Un numar format din 13 cifre. Este imprimat in spatele bateriei sau poate fi aflat prin introducerea unui cod in mobil.

SRI-ul si STS-ul, sprijinite de operatorii de telefonie mobila pot identifica orice aparat cu precizie de cativa metri pe baza acestui cod!

Daca a durat foarte mult pentru o mana de medici renumiti, cum ar actiona autoritatile in cazul oamenilor

obisnuiti?!

Surse din cadrul anchetei spun ca Iovan ar fi incercat sa obtina o amanare a zborului. Defectiunile aparatului l-ar fi determinat sa faca asta. A riscat, totusi...

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.