Tort krantz la pahar
Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
100 g bezele din comert
300 g ciocolata neagra
150-200 ml smantana dulce
O lingura zahar
O lingura extract de vanilie
Coaja de la o portocala
O lingura de unt
Pentru krantz:
150 g zahar
50 g nuci
Mod de preparare
Zaharul pentru krantz se caramelizeaza pana cand devine auriu, se adauga nucile, se toarna pe o hartie
de copt in strat cat mai subtire si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se pune la fiert smantana cu zaharul si vanilia. Cand a dat in fiert, se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita, se amesteca energic sa se omogenizeze si sa devina catifelata, se adauga coaja de portocala si o lingura de unt ce se incorporeaza cu grija.
In pahare unse cu unt, se presara mult krantz zdrobit.
Se rotesc paharele pentru a se tapeta toti peretii cu krantz, apoi se scutura escesul. Se presara bezele maruntite, se toarna crema de ciocolata, apoi se presara iar cu bezele, crema si tot asa pana cand se umplu paharele.
Ingrediente
100 g bezele
300 g ciocolata neagra
150-200 ml smantana dulce
O lingura zahar
O lingura extract de vanilie
Coaja de la o portocala
O lingura de unt
Pentru krantz:
150 g zahar
50 g nuci
Mod de preparare
Zaharul
pentru krantz se caramelizeaza pana cand devine auriu, se adauga nucile, se toarna pe o hartie de copt in strat cat mai subtire si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se pune la fiert smantana cu zaharul si vanilia. Cand a dat in fiert, se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita, se amesteca energic sa se omogenizeze si sa devina catifelata, se adauga coaja de portocala si o lingura de unt ce se incorporeaza cu grija.
In pahare unse cu unt, se presara mult krantz zdrobit. Se rotesc paharele pentru a se tapeta toti peretii cu krantz, apoi se scutura escesul.
Se presara bezele maruntite, se toarna crema de ciocolata, apoi se presara iar cu bezele, crema si tot asa pana cand se umplu paharele.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei