Cristian Tudor Popescu: “Ma abtin sa-l calific pe Adrian Iovan drept erou”. Vezi ce motiv l-a indemnat sa faca asemenea afirmatii socante!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 01:18

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat in timpul unei emisiuni ca, in absenta unei anchete finalizate in cazul tragicului accident aviatic din Muntii Apuseni, se abtine sa il califice pe regretatul pilot, Adrian Iovan, drept un erou.

Accidentul aviatic de luni in care pilotul Adrian Iovan si o studenta la Medicina Militara, Aurelia Ion, si-au pierdut viata a iscat multe controverse. In momentul prabusirii la sol a aeronavei, toti pasagerii erau in viata. Scandalul a pornit de la reactia intarziata de mobilizare a autoritatilor pentru a putea salva victimele.

Echipele de salvare au ajuns in locul accidentului dupa sase ore. Medicul Radu Zamfir, cel care a avut norocul sa aiba cele mai putine leziuni, a sunat la apelul de urgenta pentru informa autoritatile.

Primii care au ajuns, insa, la locul epavei au fost localnicii, un padurar impreuna cu cativa sateni din locurile invecinate.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a adus in atentia publicului si cazul accidentului aviatic de la Balotesti produs in 1995. Ancheta a stabilit atunci ca a fost vorba de o eroare umana. In ceea ce priveste accidentul produs luni in Muntii Apuseni, specialistii au declarat ca avionul pilotat de Adrian Iovan nu s-ar fi angajat corect pe culoarul de trafic.



E posibil ca acesta sa fi zburat cu aeronava intoarsa in aer, insa e prea devereme sa tragem concluzii deoarece ancheta este inca in desfasurare. „ Ma abtin sa-l calific pe Adrian Iovan drept erou ”, a declarat editorialistul Cristian Tudor Popescu, marti seara, prezent fiind intr-o emisiune Gandul Live.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii