De ce pleaca elevii romani la studii in strainatate?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:45

Din ce in ce mai multi elevi romani pleaca la studii in strainatate si, din pacate, din ce in ce mai multi aleg sa ramana acolo.

"Exista o diferenta de posibilitati si de resurse intre Romania si tarile dezvoltate si este o realitate pe care trebuie sa o acceptam. Sunt mai bine platiti, multi au laboratoare mai bine dotate, au o cariera in fata. In clipa in care esti bun, intotdeauna iti vei gasi un rost, dar daca ai sansa sa faci lucrurile mai grele, sa te bati un pic cu sistemul, cred ca merita incercat", spune Mircea Geoana, care are ambii copii la studii in Statele Unite.



"Baiatul meu, Alexandru, e anul 3 la o scoala foarte buna de business din New York. Fetita noastra a reusit si ea sa intre la o scoala din SUA. Sunt convins ca se vor reintoarce acasa".

Raed Arafat a declarat ca este un lucru benefic ca elevii sa studieze in afara tarii, insa spune ca datoria Romaniei este de a lua masuri pentru a-i atrage inapoi in tara.


"Asa cum am plecat eu sa studiez in alta parte, si ei fac acelasi lucru. Este un lucru normal, un lucru benefic pentru o tara. Unii dintre ei vor decide sa ramana unde sunt, altii vor decide sa se intoarca. Datoria noastra este sa ii atragem cat mai mult sa se intoarca. Si Romania are foarte multe oportunitati, deci se poate sa vina inapoi si sa gaseasca brate deschise, nu neaparat peste tot, dar in unele locuri vor gasi".

##VIDEO99472##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii