INGERII din Apuseni! Oameni cu mana goala care au salvat ranitii din accident

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 13 oct 2020, 13:50

N-au functii importante, nici salarii de zeci de de mii, dar demonstreaza ca acolo unde exista omenie si un dram de curaj, pune si Dumnezeu umarul.

Oamenii simpli din catunele Apusenilor ne dau tuturor o lectie de viata. I-au salvat, cu mâinile goale, pe raniti, în timp ce autoritatile, cu toate echipamentele sofisticate de care dispun, înca mai bâjbâiau în întuneric. Iata povestea adevaraTilor salvatori!

Ei sunt motii din Apuseni. Oameni simpli ai muntilor! Eroi necunoscuti si nestiuti. Au pus viata semenilor mai presus de orice. Peste 300 de sateni au sarit in ajutorul medicilor si pilotilor prabusiti in padure.

Autoritatile au dat gres, ei nu! Nu au cunostinte medicale sau de salvare de persoane, nu cunosc tactici si nici strategii. Nu au harti si nici GPS-uri. Stiu, insa, ce inseamna sa fii OM.

Au impanzit padurile! Au luat la pas crestele muntilor. Nu i-a speriat nici intunericul si nici frigul. Acele clipe si ore nu le vor uita curand. Intiparit in minte le va ramane si momentul cand au gasit victimele.

In tot acest timp, echipajele de salvare asteptau la sosea. Nimeni nu stia incotro sa o apuce. Nimeni nu stia unde cazuse avionul. Iar informatiile erau contradictorii.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Singur a plecat in cautarea ranitilor domnul Valentin:„ Toata lumea se agita ca la crucea Iancului, ca la stanga, ca la dreapta. Am trecut cu masina mea proprie, prin zapada si noroi si am ajuns de am coborat victimele.

”Nu l-a descurajat drumul greu.

Si cand autoritatile aveau proceduri de respectat, motii stiau un singur lucru: inainte de orice regula, este viata unui om. Si-au dat hainele de pe ei ca sa-I incalzeasca pe supravietuitori. Nu aveau GPS, dar s-au descurcat in paduri.

 

Taguri: