Ciocolata de casa cu caramel si nuci

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 27 feb 2017, 01:26

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane

 

Ciocolata de casa cu caramel si nuci
Cost estimativ:  40 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
400 g zahar
200 g unt
400 g lapte praf
80- 100 g cacao
100 ml apa
Pentru nucile in caramel:
150g nuci
150g zahar
Mod de preparare
Laptele praf si cacaua se dau prin sita.
Zaharul se topeste cu apa pana devine auriu, dar nu se caramelizeaza (sa fie ca un sirop cleios, usor galbui).
Apoi, se ia de pe foc si se adauga untul amestecand foarte bine.
Se incorporeaza amestecul de lapte praf si cacao, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.
Cu paletele de framantat de la mixer se framanta putin “coca” formata, avand grija sa nu se intareasca, apoi se intinde pe o suprafata tapetata cu ulei, in forme de silicon sau pe hartie de copt in strat de aproximativ 1 cm.
Se topeste zaharul pana devine auriu, se adauga nucile, se toarna totul pe o hartie de copt in strat subtire, se lasa sa se raceasca complet apoi se zdrobeste cu un sucitor.
Krantul obtinut se marunteste, se presara peste ciocolata si se preseaza usor astfel incat sa se lipeasca de ciocolata ca un topping.

Ingrediente

400 g zahar
200 g unt
400 g lapte praf
80- 100 g cacao
100 ml apa

Pentru nucile in caramel:
150g nuci
150g zahar


Mod

de preparare

Laptele praf si cacaua se dau prin sita.
Zaharul se topeste cu apa pana devine auriu, dar nu se caramelizeaza (sa fie ca un sirop cleios, usor galbui).
Apoi, se ia de pe foc si se adauga untul amestecand foarte bine. 
Se incorporeaza amestecul de lapte praf si cacao, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. 
Cu paletele de framantat de la mixer se framanta putin “coca” formata, avand grija sa nu se intareasca, apoi se intinde pe o suprafata tapetata cu ulei, in forme de silicon sau pe hartie de copt
in strat de aproximativ 1 cm.
Se topeste zaharul pana devine auriu, se adauga nucile, se toarna totul pe o hartie de copt in strat subtire, se lasa sa se raceasca complet apoi se zdrobeste cu un sucitor. 
Krantul obtinut se marunteste, se presara peste ciocolata si se preseaza usor astfel incat sa se lipeasca de ciocolata ca un topping.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri: