Va e pofta de un paprikas de pui? Iata o reteta DELICIOASA

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:46

Nu este leguma mai buna decat carnea, spune o vorba din popor. Daca adaugi si putina smantana, iese un adevarat deliciu culinar: paprikasul de pui ca in Maramures.

Gustos, fara grasimi multe si usor de preparat! Ce altceva v-ati putea dori de la  masa de pranz?! Si...va mai spunem ceva! Are si carne din belsug, iar doamnele si domnisoarele care tin la silueta pot sa-l savureze linistite!

Notati ingredientele: carnita de pui, ceapa, faina,smantana, un ou pentru galuste si daca este prea dulce, zeama de lamiae, patrunjel pentru savoare. Trebuie sa fiti, îmsă, foarte atente, doamnelor, ce fel carne folositi! De preferat, sa nu fie nu foarte seaca si fibroasa.



Se pune ceapa la calit, se adauga un litru si jumatate de apa si se lasa pana cand da in clocot. Se adauga  si carnea si, pana fierbe, trebuie sa pregatiti sosul alb. Se face din zeama inc are ati fiert puiul si faina-cam 2 linguri bune le 1 litru si jumatate si o parte din.

Apoi, carnea de pui fiarta se scoate, iar, in supa adaugati smantana si faina, cat sa se obtina sosul.
Cand este totul omogenizat, adaugati si restul de smantana, dupa gust, si se lasa la fiert aproximativ 10 minute. Intre timp, va ocupati de galuste. Compozitia trebuie sa fie consistenta, astfel incat sa nu se dizolve in sosul de smantana.

Ne dam seama ca galustele sunt fierte imediat ce ele ies la suprafata sosului. Adaugati sare, piper, ardei iute si un pic de zeama de lamaie, dupa gust, iar paprikasul este gata.
Nu uitati cateva frunze de patrunjele pentru ornat.

Pofta buna!
##VIDEO100291##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.