Cat de periculos este E 621 in alimentatie! Iata ce poti pati de la preparatele care il contin

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 18:47

Monoglutamatul de sodiu (MSG), sau sarea chinezeasca, este un ingredient sintetizat dintr-un aminoacid, utilizat in alimentele din nenumarate supermarketuri, restaurante locale, cafenele, scoli etc.

##VIDEO100460##Totul, de la supa la biscuiti pana la carne poate contine monoglutamat de sodiu, deoarece chiar daca este atat de periculos, da un gust bun mancarii si este foarte ieftin, la fel ca zaharul.

Incredibil, chiar si preparatele pentru sugari si alimentele pentru copii contin aceasta otrava, chiar daca copiii si sugarii, care sunt de patru ori mai sensibili decat adultii la efectele toxice ale aceste substante chimice, sunt cei mai expusi riscului.

Deasemenea monoglutamatul de sodiu creeaza dependenta, iar in cazul copiilor aceasta este cea mai periculoasa.

Exista cateva motive principale pentru care monoglutamatul de sodiu este unul dintre cei mai gravi aditivi alimentari de pe piata. In primul rand, dupa cum spune dr. Blaylock, autor al cartii „Excitotoxine”: “ monoglutamatul de sodiu este o excitotoxina, ceea ce inseamna ca suprasolicita celulele pana la punctul de degradare, actionand  ca o otrava.
A doua parte a ecuatiei este ca monoglutamatul de sodiu poate fi literalmente ascuns in etichetele produselor alimentare. Astfel monoglutamatul de sodiu se ascunde în spatele a 25 de nume, precum bulion, cazeina, hidrolizat, autolizad, aroma de fum, potentator de aroma sau gust, gelatina, extract de drojdie, proteina vegetala hidrolizata, cazeinat de sodiu sau potasiu, proteina texturata, gelatina ,sirop de orez sau de orez brun si multe altele, ceea ce il face extrem de dificil de identificat.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.