Cea mai INALTA femeie din lume, SALVATA DE LA MOARTE. Medicii i-au descoperit o TUMOARE URIASA pe creier

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 nov 2020, 05:45

Siddiqa Parveen, o tanara in varsta de 28 de ani din India, sufera de gigantism. Recent, medici i-au indepartat cu succes o tumoare uriasa de pe creier.

Siddiqa Parveen masoara in inaltime 234 cm si este considerata cea mai inalta femeie din lume. Ea sufera de gigantism, o boala rara care o face sa creasca incontinuu chiar daca tanara a depasit de mult timp perioada de adolescenta cand organismul se dezvolta si creste in inaltime.

La un control medical, doctorii i-au descoperit o tumoare pe creier care ar putea fi cauza declansarii gigantismului. Tanara crestea fara oprire in inaltime, iar familia se temea pentru viata ei.

Spre norocul ei, medicii au putut-o opera cu succes, indepartand in totalitate tumoarea care ii punea viata in pericol.

Gratie acestei interventii, Siddiqa Parveen nu va mai creste in inaltime. Inainte de operatie, tanara nu se mai putea misca si ajunsese la un pas de orbire. Coloana ei vertebrala risca sa se rupa daca femeia ar mai fi crescut in inaltime, fiind in pericol de a ramane paralizata pe viata sau chiar sa-si piarda viata.

Tumoarea se localizaze in glanda pitulara sau creierul mic facand organismul sa secrete fara incetare hormonul de crestere. De ani de zile Siddiqa nu mai putea sta in picioare de teama sa nu-si rupa coloana vertebrala.

Tumoarea a fost indepartata prin nas, cu ajutorul unui endoscop care a fost introdus prin narile pacientei ”, au declarat medicii care au operat-o pentru Daily Mail.

 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.