NICIODATA nu a fost asa! Vremea face PRAPAD pe drumurile din tara

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:47

Niciodata nu a fost asa in Romania! E alerta in sase judete, pentru care cei de la ANM au emis un cod rosu de viscol si ninsori. Nu te vezi om cu om, iar vantul bate atat de tare incat aproape ca ia masinile din loc.

Iata prin ce-au trecut corespondentii nostri ca sa va arate ce va asteapta daca va incumetati sa iesiti din case. Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Buzau si Braila. Sunt cele sase judete, care, de la ora 15 si pana la ora 22 sunt in bataia celui mai aprig viscol insotit de ninsori. Si sa nu credeti ca de la noapte scapa, pentru ca intra sub incidenta unuia portocaliu, cel putin pana maine dimineata! Este al doilea ciclon care, in doar o saptamana,  ingenuncheaza o buna parte din tara.



DN 23 care face legatura intre judetele Braila si Vrancea a fost inchis. Pe aici nu mai circula nici un autoturism. Singurele autovehicule care mai trec pe DN 23 sunt doar utilajele de deszapezire. Acelasi scenariu se repeta in toate judetele in care urgia a lovit din nou, ridicand adevarate granite de gheata si zapada, rupandu-le de restul tarii.

La fel de rau e si-n judetul Vrancea, unde autoritatile mentin starea de alerta.
Aici, inca mai sunt sate intregi izolate, cu sute de oameni care cine stie vor mai apuca sa vada lumina linistitoare a zilei. Codul rosu presupune rafale de vant ce depasesc 80 de kilometri pe ora, dar si un nou strat de zapada ce creste alarmant, de la o ora la alta, pana la 50 de centimetri. Enorm, daca stam sa ne gandim ca iarna loveste exact zonele deja aflate sub nameti.
E vai si-amar de cei de acolo!

Alte sase judete si Bucurestiul au fost si raman sub cod portocaliu, iar buna parte din Oltenia, Moldova si estul-Transilvaniei sunt marcate cu cod galben, pana maine, la ora 10.
##VIDEO100550##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei